Social media advies voor Annemieke van Ipenburg

De vraag

Annemieke van Ipenburg had met haar nieuwe bedrijf Tekststroom behoefte aan een beter idee hoe social media kan helpen bij het vinden van nieuwe klanten en het in zicht komen bij potentiële opdrachtgevers. Zij had behoefte aan zowel advies als training.

De uitkomst

Digitalie heeft voor Tekststroom een social media strategie geschreven waarin helder stond welke kanalen het beste waren om in contact te komen met mogelijke klanten, hoe ze deze kanalen het beste kon gebruiken en hoe vaak. Daarnaast heeft Natalie Annemieke training gegeven zodat ze ook precies wist hoe ze het meeste uit deze kanalen zou kunnen halen.

Om in de digitale wereld mee te kunnen, had ik dringend behoefte aan meer kennis over Twitter, Linkedin, Facebook, bloggen, nieuwsbrieven, noem maar op. Toen ik met Digitalie in contact kwam, vielen de stukjes op hun plek. Natalie heeft mij in korte tijd vertrouwd gemaakt met Twitter en Linkedin en mij op de goede weg gezet voor mijn blog en nieuwsbrief. Schrijven is nooit een probleem geweest, maar de structuur…

Annemieke van Ipenburg

Communicatiemedewerker, Tekststroom

Ook behoefte aan advies en training over hoe u het beste zichtbaar wordt online?