Maak je website veilig

20 Oct 2015

Vorige week was er geen blog, zoals je mogelijk gemerkt hebt.

‘Boooeeeeee’ dacht je misschien. En weet je? Dat dacht ik dus ook! Maar niet om dezelfde reden.

Nee, ik was ‘Booeeeeee’ aan het roepen omdat mijn website werd gehacked.

Ik kon geen blog publiceren omdat mijn website hard werd aangevallen. Ze deden een ‘Brute Force Attack’ wat inhoudt dat ze gewoon logins en wachtwoorden proberen in de hoop dat ze op een gegeven moment geluk hebben. Hiervoor gebruiken ze natuurlijk automatische scriptjes aangezien geen enkel persoon wachtwoord na wachtwoord na wachtwoord wil intikken.

 

Mijn veiligheid

Gelukkig is het ze niet gelukt! En daarvoor waren een aantal redenen:

  1. Mijn wachtwoorden zijn niet makkelijk te raden aangezien het geen woorden zijn maar willekeurige letters en cijfers. Ik gebruik LastPass om mijn wachtwoorden te onthouden maar ook om ze te genereren, zodat ik moeilijke wachtwoorden kan hebben voor elke login en ze allemaal verschillend kan maken. LastPass is wat ze noemen een ‘wachtwoordkluis’ en er zijn meerdere programma’s die hierbij kunnen helpen.
  2. Mijn hosting provider blokkeert automatisch IP adresssen die meerdere malen zonder succes proberen in te loggen op mijn WordPress website.
  3. Ik gebruik iThemes Security voor extra veiligheidsmaatregelen waaronder mijn eigen blokkades en speciale eisen voor wachtwoorden.

Een veilige website

Vanwege deze Brute Force Attack wilde ik je graag weer een keer vertellen hoe belangrijk het is dat je je website veilig maakt en houdt. Alstjeblieft:

  1. Zorg dat alle wachtwoorden op je website ingewikkeld zijn, niet 12345 of Welcome01 of zoiets!
  2. Maak alle wachtwoorden die je gebruikt verschillend. Ik begrijp best dat het dan moeilijker is om ze te onthouden maar gebruik daarom een wachtwoordkluis.
  3. Kies goede hosting die ook oplet wat er gebeurt op een server en IP adressen blokkeert als ze kwaad in de zin hebben.
  4. Zorg voor extra veiligheid dmv een ‘security plugin’. Ik ben gek op iThemes Security.

Als je hulp nodig hebt met het versterken van de veiligheid van je website dan help ik je graag. Ik heb een speciaal pakket waardoor hackers meer moeite hebben om binnen te komen (je kunt niet garanderen dat het ze niet lukt). En als het ze wel zou lukken (laten we het niet hopen) dan zit er bij dit pakket ook backups zodat je gewoon een backup terug kunt zetten en je website weer ‘good to go’ is. Als je dit pakket nu afneemt is je website voor de rest van 2015 gratis beveiligd!

Have you ever been under digital attack?

Categories

Archive

© 2018 | Web design Karlijn.net | Web development Digitalie.eu